<script async defer src=”https://maps.googleapis.com/maps/api/js?key=AIzaSyChwtN9KMHHJMm6sAwa1eZ8yC41NJJSH7A&callback=initMap”

type=”text/javascript”></script>

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Film In Utero

10 mei 2021 | 19:30 - 21:30

Online Film In Utero, maandagavond 10 mei. Start: 19.30 uur.
Alle ervaringen die prenataal en tijdens de geboorte worden opgedaan, laten diepe imprints en een stressinstelling na. Wil jij blijvend anders naar gedrag en lichaamsreacties van jezelf kijken? Denk je wel eens terug aan hoe jij of je kind geboren bent? Hoe was de zwangerschap in de buik van je moeder voor jou? En de periode daarna?
De omstandigheden en ervaringen rondom je geboorte hebben een grote invloed op de rest van je leven. Deze vormen de basis voor je gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid. Al deze ervaringen zitten opgeslagen in je lichaam.
Platform Ex-couveusekinderen toont de film In Utero. Deze geeft een goede introductie tot de wereld van de pre-, en perinatale psychologie.
Heb je interesse, meld je aan via info@ex-couveusekinderen.nl. Je krijgt dan een betaalverzoek voor je bijdrage van 7,50 euro per mail. Na ontvangst van het bedrag, krijg je de online link vanuit teams-omgeving toegestuurd.
Vanaf 19.15 uur ben je welkom om uit te testen of de link werkt. Rond 19.30 uur starten we met de film. Duur: 1,5 uur met pauze na 45 minuten. Tijdens de nabespreking gaan we in op wat de film met jou doet en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Extra info: In Utero is een documentaire film uit 2015 van de Amerikaanse schrijfster en regisseur Kathleen Man Gyllenhaal, over het leven in de baarmoeder en de impact daarvan op het verdere leven. De film werd genomineerd voor beste documentaire op het internationale filmfestival van Seattle. De Nederlandse première was in de Tielse Agnietenhof in mei 2016.
Drie vragen staan centraal in de film: Hoe worden we gevormd? Wie zijn we? Waarom zijn we wie we zijn? Aan de hand van interviews met wetenschappers, psychologen en artsen, theorieën van epigenetica en biochemie, culturele mythes, populaire films zoals The Matrix en Alice in Wonderland en technologische trends toont de film hoe belangrijk de prenatale fase is. Hij geeft een verklaring voor het feit dat sommigen hun hele leven voor uitdagingen komen te staan terwijl anderen juist een voorspoedig leven leiden.

Gegevens

Datum:
10 mei 2021
Tijd:
19:30 - 21:30