Jij bent ex-couveusekind.

In jouw leven voelde je misschien anders of niet veilig. Wellicht heb je net ontdekt dat je uitdagingen en belemmeringen in je volwassen leven mogelijk wel eens met je te vroege, te kleine en/of zieke start en periode in een couveuse te maken kunnen hebben. Of je vermoedt dat je lange termijn gevolgen hebt door je premature geboorte? Of je bent je al enige tijd van bewust.  Misschien had je wel al nagedacht over wat voor gevolgen het kan hebben hoe ouders met je omgaan. Maar dat het deel couveusekind ook nog van invloed kan zijn geweest, wist je niet. 

Je problemen, vragen en ervaringen werden of worden mogelijk niet herkent of erkent door je omgeving. Het kan zijn dat dat grote gevolgen had of heeft voor je zelfbeeld, je gezondheid, je welzijn en je fysieke en maatschappelijke mogelijkheden. De aanpassingen en onzekerheid die voortkomen uit het onbegrip, werden of worden mogelijk nog vergroot doordat (je) zorgverleners en relaties niet keken of kijken vanuit het perspectief van jou als (couveuse) kind.

Je ervaart vaak dat ze geen juiste visies hebben op wat jij voelt en meemaakt. Ze hebben geen werkelijk idee wat een couveuseperiode gedaan heeft met jouw lichaam en je brein. Zeker in de jaren 1965 tot 2015 gingen mensen er van uit dat het tussen je oren zat, je er mee moest leren leven of het vanzelf over zou gaan als je groter werd.

Met deze website hopen we dat je herkenning en erkenning vindt. Je mogelijkheden tegenkomt om jezelf te helpen, je zichtbaar te maken en contacten te leggen met andere couveusekinderen. Het doel is een helende werking. Secundair doel is dat ervaringsdeskundige couveusekinderen andere couveusekinderen informeren en helpen.

We willen zoveel mogelijk couveusekinderen bereiken om een veilige haven te bieden waarin je kan voelen dat je er niet alleen voor staat. Een plek te bieden waar je diepste pijn, angsten, ervaringen en problemen serieus genomen worden en waar je ze kunt delen met lotgenoten.

 

Waar lopen couvesekindereren in hun ontwikkeling eigenlijk tegen aan?  Welke signalen zijn er dat de start van invloed kan zijn geweest op je leven? Wat hebben couveusekinderen nu eigenlijk altijd (gemeenschappelijk?

Wordt aan gewerkt.

Waar je in je leven allemaal tegenaan loopt, is veel bij elkaar!

Als je dit leest, kan er van alles door je heen gaan. Je schrikt misschien en voelt ook opluchting. Kunnen wij jou helpen?

We werken als team op een hartelijke en warme manier vanuit onze ervaringsdeskundigheid, kennis en vaardigheden. Zo nodig leveren we maatwerk. Bel ons voor een orientatiegesprek.

Centraal telefoonnummer 06-48191402. Of bel één van de nummers zoals vermeld bij ons teamleden.